FAQ - find svaret her

Husk at studiepladsen først er din, når du har sagt 'ja tak' til pladsen.

I dit optagelsesbrev finder du vejledning til, hvordan du siger 'ja tak' eller 'nej tak' til din studieplads. Klik på linket i dit optagelsesbrev. 

Sidste frist for svar er:
  • Sidste frist for at bekræfte din studieplads på en professionsbachelor som overbygning er mandag den 10. juli 2023 kl. 12.00.
  • Sidste frist for at bekræfte din studieplads på en erhvervsakademiuddannelse eller en 3,5-4 årige professionsbacheloruddannelse er mandag den 31. juli 2023 kl. 12.00.

Når vi har modtaget og registreret dit svar, kommer du til en kvitteringsside. Du får også kvitteringen på mail. Kig efter mailen i dit spamfilter. Vi anbefaler, du gemmer din kvittering. 

Er du i tvivl, så kontakt os på telefon 7228 6000. 

Vi vil gerne hjælpe dig bedst muligt i gang med dit studie her på Erhvervsakademi Aarhus. Derfor har vi sammensat et online intro-kursus til dig, som du kan gennemføre inden studiestart.

Kurset består af 4 moduler som hver tager ca. 20-30 minutter at gennemføre. Indholdet på kurset er bl.a. overgangen til det at være studerende på en videregående uddannelse, studievaner, motivation og faglige fællesskaber.

Kurset ligger klar til dig på Canvas i løbet af uge 34 - find det under navnet: Studiestartskursus.

Se her, hvordan du kommer på Canvas inden studiestart

Vi anbefaler, du prioriterer kurset - og herigennem hjælper dig selv til at være bedst muligt klædt på til din studiestart og dine år som studerende hos os. 

Digitalt kursus for dig som fx oplever koncentrations- og hukommelsesbesvær, har svingende energi og motivation eller har svært ved sociale og faglige fællesskaber.

StudielivPLUS kan tilgås her og kræver ikke log ind.

Materialegebyret dækker licenser til faglige litteraturdatabaser, abonnementer, diverse kopierede materialer, studiekort m.v. 

Læs mere om materialegebyret og hvordan du betaler

Når boglisterne er klar, ligger de under hver uddannelse her på siden.

Find den uddannelse, du skal starte på

Du kan købe dine bøger i FACTUM BOOKS, som har en afdeling på erhvervsakademiet (Sønderhøj 30).

Husk på at digitale bøger (lydbøger, e-bøger, o-bøger & e-bøger) har samme copyright/ophavsret som software. Ved køb anskaffer du en personlig adgang. Det betyder at du ikke må dele dem elektronisk (hverken gratis eller mod betaling). Bliv klogere på kopiering og deling af studiebøger.

Du skal have din egen computer med til undervisningen. Vi giver dig adgang til Microsoft Office-pakken.

Se her, om din uddannelse har særlige krav til computeren eller dens programmer

Du får adgang til dit skema en uge før studiestarten, når du modtager din adgangskode og password fra os. Dit skema ligger på den digitale læringsplatform, Canvas, som også kan findes via en app til både Android og iOs.

De første uger på studiet er fyldt med sociale arrangementer, hvor du kan lære dine medstuderende - og de andre studerende på akademiet - bedre at kende.

Studiestartsprogram - events for alle nye studerende (pdf) - opdateret 17/8

Hold dig opdateret og få mere info på Facebook-siden "Basement Student Bar".

Der kan - udover disse fælles events - være planlagt aktiviteter specifikt for din uddannelse. Du får information herom direkte fra din uddannelse (enten på siden her eller i din velkomstmail). 

 

Erhvervsakademi Aarhus dækker over tre campus: Sønderhøj, Ringvej Syd og Hasselager Alle. Alle ligger i Viby - tæt på tog, letbane og bus.  

Se her, hvordan du finder vej til dit campus

På alle vores campusser vægter vi de gode studiefaciliteter højt. Der er mange muligheder for at sidde og studere – enten alene eller sammen med din gruppe. Som studerende får du adgang til akademiet med dit studiekort 24/7. 

Hos os vil du opleve både faglige og sociale arrangementer, fx kurser i at skrive en ansøgning, spændende foredrag og gode fester. Du holder dig opdateret om kommende arrangementer på Studieupdate, som du får adgang til ved studiestart. 

Og du skal selvfølgelig ikke snydes for en fredagsbar. I dagtimerne er vores kælderbar, Basement, åben som studielounge. Her kan I afholde gruppemøder, bruge stedet som læsesal eller bare hænge ud. Baren i Basement åbner torsdag og fredag kl. 11.30 med øl, drinks, musik og festlige aktiviteter.

Lovligt – du må gerne:

  • tage 1-2 trykte kopier af en trykt studiebog til dig selv/familie/venner
  • scanne en trykt studiebog ind til dig selv eller til dine samboer (ikke til bofæller på dit kollegie)
  • printe og kopiere en e-bog, som du har købt hos boghandler/forlag i 1-2 eksemplarer, til dig selv eller dine samboer (ikke til bofæller på dit kollegie)

 Ulovligt – du må ikke:

  • kopiere studiebøger i kopibutikker
  • dele eller sælge dine e-bøger eller indscannede bøger med nogen uden for din husstand
  • modtage gratis e-bøger (eller indscannede bøger) på Facebook, på usb-stik osv. – medmindre forlaget/forfatteren udtrykkeligt har tilladt gratis deling af e-bogen
  • købe ’brugte’ e-bøger eller indscannede bøger på Facebook, på usb-stik osv

Når du skal flytte til Aarhus for at studere, kan du søge en ungdoms- eller kollegiebolig via Ungdomsbolig Aarhus

Der findes desuden et stort privat boligmarked og en lang række private boligportaler, hvor du kan søge ledige boliger i Aarhus.

Aarhus er Danmarks studieby nummer et. Er du lige flyttet til Aarhus? Så kan du få inspiration til oplevelser og aktiviteter i din nye studieby hos Visit Aarhus.

Hos Studenterhus Aarhus samles alle Aarhus’ mange studerende til foredrag, musik, fester og erhvervsarrangementer.

Du får dit studiekort udleveret, når du har betalt materialegebyret og fået taget billede i fotoautomaten.

Studiekortet fungerer som nøglekort til akademiet. Kortet skal desuden bruges ved print og kopiering og som dit ID ved eksaminer.

Læs mere om, hvordan du får dit studiekort

Her finder du information om, hvordan du søger SU til din uddannelse på Erhvervsakademi Aarhus.

Få information om SU

På vores intranet for studerende, Studieupdate, kan du finde svar på det meste ang. din studietid. 

Hvis du har spørgsmål, kan du altid kontakte sekretæren på din uddannelse. Du finder mail-adresse og telefonnummer på sekretæren under den enkelte uddannelse her.

Du kan desuden altid få hjælp hos: